Op weg naar de Hiswa te water 2006 op het Amsterdam Rijnkanaal

Hoe het begon .....

Hoewel we beiden al jaren actief waren in uiteenlopende takken van watersport, duurde het tot 2001 eer we serieus na gingen denken over de aanschaf van een eigen boot. Buitenmensen als we waren, begon het toch te kriebelen toen de eerste signalen kwamen dat de kinderen het huis uit zouden gaan.

De Stille Wille (I) op het Veerse Meer Dus zijn we begonnen ons te orienteren op beurzen als Hiswa, Boot Düsseldorf en Boot Holland en stelden we ons vooral de vraag: Gaan we direct voor het grote werk of zullen we eerst maar klein beginnen?

Mede omdat nog niet aan alle randvoorwaarden kon worden voldaan, besloten we klein te beginnen en hebben we in de nazomer van 2002 opdracht gegeven tot de bouw van de Stille Wille, een 20 voet polyesther motorsloep van de fa. Interboat uit Loosdrecht.

De Stille Wille

Interboat 20
Type Interboat 20
Aandrijving Vetus / Mitsubishi M3.09
3 Cyl diesel, 25 Pk
Overige uitrusting
  • Walstroom
  • 2e accu
  • Dieptemeter/log
  • Kompas
  • Slaap- een kookgelegenheid
  • Cabriokap
  • Ontworpen door en gebouwd voor campeerders, maar dan op het water

De Stille Wille (I) op het Veerse Meer

Met ligplaatsen in achtereenvolgens Loosdrecht en Aalsmeer hebben we vele fraaie tochten met deze sloep gemaakt over de Loosdrechtse Plassen, de Vecht en door de Amsterdamse grachten.
Maar ook grotere wateren werden niet geschuwd, zo zijn we in de zomer van 2005 het IJsselmeer overgestoken en hebben we de Waddenzee bevaren (zie reisverslagen). Ook is zij tot tweemaal toe op de trailer naar Zeeland vervoerd voor tochten op het Veerse Meer en de Oosterschelde.

Met name op dit soort grote tochten kwamen we tot de conclusie dat we meer wilden. Meer in de zin van comfort, mogelijkheden, ruimte etc. Een schip, geschikt voor langere tochten. Dus werden de eerste 'vooronderzoeken' gestart voor de Stille WilleII